UPPDRAG

Frida Knutsson

Uppdrag


Mitt arbete är varierat, och jag inspireras av att möta dig eller ditt företag i precis den situation du behöver min hjälp - inom underhållning, konferens, gruppaktiviteter eller vid begravning. Här har jag sammanfattat mina uppdrag, men det stannar inte här, har du en annan idé om samarbete - välkommen att höra av dig! Jag bor i Mjölby men befinner mig gärna på resande fot. 

Sång & musik

Mina främsta musikaliska styrkor är min sångröst som bär för en himla massa olika genrer, att jag lär mig låtar snabbt och min gitarr som gör mig väldigt mobil och att jag inte behöver förlita mig på någon annan. Detta  gör att jag snabbt kan göra egna tolkningar av i princip vilka låtar som helst och i vilka sammanhang som helst. Bröllop, begravningar, fester, med mera och jag säger sällan nej när någon ber mig sjunga en speciell önskelåt, bara jag har hört den innan.


Jag brinner lite extra för svenska visor, vilket det brukar bli mycket av när jag väljer och spelar själv, men annars tar jag med mig ett band och kör gospel, hyllningskonsert till Bob Dylan, allsång eller en jazzstund med styrdans. Eller något annat kul!

Jag har sjungit i olika coverband, storbandet Lusen, och olika sammansatta tillfälliga konstellationer. Sedan några år tillbaka är jag en del i Kvartetten från Slätten som främst tolkar kvinnliga artister.
Barnföreställningen SjörövarFrida

SjörövarFrida åker tur och retur över havet på skeppet Panthalon, gjord av pantflaskor. Med ett cykelhjul till roder, gamla lakan som segel och gitarren som paddel, tar SjörövarFrida med barnen på upptäktsfärd med miljön som tema. Under resorna (som annars lätt blir långtråkig för SjörövarFrida som låter något av barnen styra skeppet) tar hon fram gitarren och gastar välkända sånger.


SjörövarFrida tar med sig alla sina skatter och besöker barnen på förskolan och ända upp till årskurs 2, under 50 minuter. Barnen är ofta uppe på scenen, styr skeppet och gräver i skattkistorna. SjörövarFrida är en orginalidé inspirerad av läroplanen för förskolan.Kvartetten från Slätten

Jag är också en av de fyra kvinnor som 2021 bildade Kvartetten från Slätten. Vi tolkar andras låtar, allt som oftast svenska sångerskors musik. Genom stämsång, gitarrer, fiol och percussion erbjuder vi olika spelningar och koncept. Scenerna varierar mycket - vi skapar den perfekta blandningen för er.
Konferencier & moderator

En kollega har som motto ”gör det du älskar och berätta om det”. Jag älskar att stå på scen och att sy ihop möten; hålla i den röda tråden med en varm ton. Jag tillför glädje och energi där det passar och är mer återhållsam när det behövs. Om det behövs och är rätt tillfälle så kan publiken få vara med och klappa igång en sång, testa ett par röstövningar, en boxningsövning eller varför inte en dans. Allt för att bryta isen, skapa energi och underlätta för vidare samtal och mingel. Jag gör det lättare för publiken att våga diskutera, ställa frågor och vara aktiva. Ditt möte blir proffsigare, roligare och du som uppdragsgivare kan slappa av.


Några av uppdragen; moderator på One future day- stora ledarskapsdagen i Norrköping, programledare på Globala veckan då vi livesände fyra entimmesprogram, konferencier på Nationaldagscenen i Mjölby, flerfaldig galavärdinna på ATEA:s stora personalfester, med flera.


Föreläsningar

Jag inspirationsföreläser! Jag kommer gärna till er kickoff, event,  konferens eller inspirationsdag och pratar/ och workshopar. Det är i mötet det händer. Genom skoj och allvar, kanske lek, dans, humor och eftertänksamhet sätter jag ihop ett program som passar precis er. 


Teman kan vara:


Kreativt tänkande - hitta och skapa din kreativitet


Funkisförälder - om livet som förälder till ett barn med sällsynt diagnos


Hur man tar en scen - tala, känn dig trygg och stå stadigt på båda benen

Borgerlig officiant

Samtalet inför en begravning är ofta en sorgligt möte men det är också en stund där vi ler och skrattar tillsammans åt de roliga, varma och fina minnen som de anhöriga bär på. Begravningen av en familjemedlem eller nära vän tror jag alltid blir ett minne för livet och då tycker jag att det ska vara ett minne som man kan stå ut med och kanske även vill minnas. Mitt mål är alltid att under minnestalet få folk att skratta lite eller i alla fall le; åt en rolig anekdot som semestern med bilradion som hakat upp sig och bara spelar en låt, eller vinnarinstinkten som alltid kom fram samtidigt som familjespelet, eller de fantastiska julmiddagarna. Jag försöker att göra en hyllning till livet och personen som var.


Med mig har jag gitarren, det är min styrka, att jag mellan pratet alltid har nära till min sång och musik. Vid psalmsång eller allsång under begravningen ackompanjerar jag även gärna.


”Tack för ett fint minne!”
Jag blev så otroligt glad och stolt när jag hörde de fina orden som jag fick efter en borgerlig begravning. För det är precis så jag hoppas att det kan bli.
När en nära vän eller anhörig begravs tror jag att det blir ett minne för livet, vare sig man vill det eller inte, och då vill jag försöka att göra det till ett minne som man VILL, eller i alla fall kan med att, minnas.
Backa inte för det mörka, men fokusera på de ljusa stunderna!