Barnföreställningar
Barnföreställning Linköping, Norrköping i Östergötland

SJörövarFrida åker tur och retur över havet på skeppet Panthalon, gjord av pantflaskor. Med ett cykelhjul till roder, gamla lakan som segel och gitarren som paddel, tar SjörövarFrida med barnen på upptäktsfärd med miljön som tema. Under resorna (som annars lätt blir långtråkig för SjörövarFrida som låter något av barnen styra skeppet) tar hon fram gitarren och gastar välkända sånger.


SjörövarFrida tar med sig alla sina skatter och besöker barnen på förskolan och ända upp till årskurs 2, under 50 minuter. Barnen är ofta uppe på scenen, styr skeppet och känner i skattkistorna. SjörövarFrida är en orginalidé inspirerad av läroplanen för förskolan."Med sin gitarr, sin båt och sin berättelse om Sjörövar Fridas resa på de sju haven trollbinder Frida våra förskolebarn under en hel timme. Frida får med sig barnen i sin show, de sjunger, är delaktiga och får många tillfällen till skratt och bus. Vi rekommenderar varmt Frida till barn i alla åldrar som vill vara med om en rolig och lärorik dag:)"


                                                             Maria, förskollärare Eldslösa förskola
Föreläsning för barn Linköping, Norrköping i Östergötland

Cash is King är en ekonomiutbildning för mellanstadiet med en TV- inspelning som inramning. Där möter vi Calle Confetti- ägare till företaget Ny Choklad som tyvärr inte går särskilt bra. Kan den ekonomismarta publiken hjälpa honom att bli en bättre företagare?


Med nyskrivna sånger, trolleri, ballonger och teater skapar jag och trollkarlen Mr Goran en positiv attityd till ekonomi hos barnen och ett underlag för lärare att jobba vidare med. Tillsammans testar vi att göra budgetar, fundera kring kreditköp och SMS-lån, ekonomiska termer och sammanhang. Föreställningen fungerar som ett skapande skola projekt.


5-10-20-40- SÅNGEN


5-10-20-40

En liten slant kan lätt bli stor


5-10-20-40

Kan sparas eller göras av med


5-10-20-40

en liten slant är löjligt liten


5-10-20-40

men det blir mera pengar än du tror